Tips på ungdomssmycken

Tips på ungdomssmycken

Stundar det födelsedag eller vill du bara ge bort en fin liten gåva till en tonåring i din närhet? Ibland kan det vara svårt att välja rätt. Smycket bör nämligen inte bara vara fint utan även bekvämt att bära i skolan och på fritiden.

Här kommer de bästa tipsen till dig som febrilt letar efter det perfekta ungdomssmycket. Det spelar ingen roll om det är till en tjej eller kille – här får du en blandad inspiration.

Kombinera smycke med rätt plagg

Ett riktigt bra tips för att säkerställa att barnet faktiskt kommer att kunna bära upp ett smycke är att ge bort en kombinerad gåva. Du väljer helt enkelt ut ett smycke som du sedan ger bort tillsammans med ett klädesplagg eller en accessoar.

Ett konkret exempel är att kika närmare på det trendiga klädmärket Lyle & Scott som har plagg i juniorstorlekar. Det här är kläder som är praktiska, men med en lyxig design som gör sig utmärkt i kombination med smycken. T-shirts och tröjor från Lyle & Scott har exempelvis ofta en väldigt unik skärning och passar snyggt till trendiga smycken som hängande kedjor.

Så tipset är helt enkelt att utgå från ett snyggt plagg från Lyle & Scott eller annat trendigt märke för barn. Sedan nischar du din present genom att lägga till ett snyggt och personligt armband till t-shirten från Lyle & Scott. Eller varför inte ett par fina örhängen att matcha till beanies från Lyle & Scott. En fulländad och uttrycksfull look.

Välj hudvänliga material

För att undvika risken för nickelallergi är tipset att fokusera valet av smycke på hudvänliga material. Om du letar efter en tuff klocka att ge bort ihop med en Lyle & Scott hoodie bör du alltså välja rätt material till klockarmbandet. I det här fallet är det ofta värt att betala lite mer för att vara garanterad bra kvalitet. När det gäller smycken går bra kvalitet hand i hand med skonsamma material som är snälla mot huden och håller länge.

Du bör även tänka på säkerheten om det rör sig om en present till ett mindre barn. Allt för stora örhängen är inte att rekommendera. Även vassa kanter på smycken såsom berlocker eller liknande kan vara obekvämt och i viss mån farligt.

Kommentarer är stängda.
nisarg