Smycken och identitet

Smycken och identitet

I denna stund går det omkring miljarder människor runt hela jorden med smycken på sig. Det är något som finns i alla kulturer och genom historiens lopp har smycket spelat en stor roll för bärarens identitet. Ofta har det handlat om status och makt, som när den engelska drottningen Victoria bar Indiens största diamant i sin krona och därmed bekräftade sitt styre över landet. I andra fall har det varit en modefråga, som Britney Spears navelring, eller ett politiskt uttryck som när Miley Cyrus bar armband i regnbågens färger för att stödja HBTQ-rörelsen.

Smycken är, med andra ord, så mycket mer än bara något vackert. Om du vill uttrycka dig med hjälp av smycken kan du hitta ett mycket brett urval hos https://glensia.se/ där flera av de främsta svenska och internationella skaparna representeras. Från små och diskreta till stora och mäktiga; här finns allt för att du både ska bli vacker och uttrycksfull.

Elegant och kaxig

Visa din tuffa sida genom att bära smycken som bär ett budskap. Efva Attling har vackra och expressiva smycken som till exempel Woman power, tunna halsband och örhängen utformade som markanta W, eller Take No Shit som är en hel kollektion med smycken som bär frasen. Fossil har armband och halsband i läder, ädelmetaller och pärlor för killar som inte är rädda för att visa sin stil och Armanis klockor gör så mycket mer än att bara visa tiden.

Smycken är också fantastiska som gåvor och nästa gång du vill ge en älskad person en present kan du välja något som du tycker uttrycker deras identitet eller hur du känner för denne. Låt smyckena tala sitt språk och gläds över deras former, färger och individualitet.

Kommentarer är stängda.
nisarg