Smycken och hud

Smycken och hud

Armband, halsband, örhängen och ringar kan på många sätt förgylla din stil. Att bära ett visst smycke ihop med en viss typ av topp eller klänning blir ofta “pricken över i:et”. Stilar och trender brukar många gånger presenteras just i kombination med smycken. Något du bland annat ser när de stora modehusen visar upp sina alster.

Men vad gör du när du inte känner dig bekväm med att visa upp hud? För smycken bär du ju trots allt direkt ovanpå huden. I den här artikeln handlar ämnet om hudproblem och vad du kan göra för att göra det mer naturligt att bära smycken.

Kirurgiska ingrepp och behandlingar

Hudproblem är vanligare än många tror och orsakerna kan vara av olika slag. Ibland ligger sjukdom bakom fläckar eller synliga hudskador. Andra gånger kan brännskador vara en anledning till att delar av huden är täckta av ärr. Pigmentfläckar kan även uppkomma utan någon direkt anledning och vissa människor har även mer synliga kärl än andra.

Oavsett orsaken bakom en viss typ av hudproblem finns det hjälp att få hos professionella hudvårdskliniker som Akademikliniken som är certifierade för att utföra medicinska behandlingar. Just Akademikliniken är en av Sveriges ledande i branschen – både när det gäller plastikkirurgi och estetiska behandlingar. Du som söker hjälp för hudproblem hos Akademikliniken får träffa erfarna hudläkare och terapeuter som ser till att ta fram en skräddarsydd helhetslösning.

Majoriteten av patienter som tar professionell hjälp hos Akademikliniken eller liknande får inte bara en förbättrad hud utan även självförtroendet tillbaka. Ibland är direkta lösningar det enda som får dig att må bättre.

Smycken och hudallergi

Olika typer av allergier har ett direkt samband med smycken och hudproblem. Det är vanligt förekommande att både män och kvinnor lider av nickelallergi som påverkar huden. Ofta innebär det irritation eller klåda när en viss typ av material bärs direkt mot huden.

Idag finns det många sätt för att lindra nickelallergi och du kan faktiskt hitta många allergivänliga alternativ. I de fallen är tillverkningsprocessen baserad på hudvänliga material som inte påverkar din hud om du har problem med allergi.

Skulle du få ärr i samband med klåda från nickelallergi kan du få hjälp av Akademikliniken. Här används olika tekniker för att ta bort ärr på handleder, fingrar eller andra kroppsdelar.

Kommentarer är stängda.
nisarg