Drottning Elizabeth II

Drottning Elizabeth II

Den äldsta regenten och en av de mest omtalade och kända drottningarna idag är förstås Drottning Elizabeth II, drottning av England och drottning av bland annat Australien, Bahamas, Kanada, Nya Zeeland samt Papua Nya Guinea.

Engelska kungahusets smycken

Över två miljoner människor beskådar de engelska kronjuvelerna varje år. En del av utställningen har länge sett ungefär likadan ut och vissa delar ändras. Bland annat så öppnade en ny utställning för bara några år sedan.

Många av kronjuvelerna har förstås burits av drottning Elizabeth II. När hon suttit på tronen i 65 år firade hon sin safirårsdag med matchande smycken förstås. Generellt är drottningen bra på att bära sina smycken.

Till skillnad från den svenska kungafamiljens smycken har det engelska kungahuset sålt både riktiga och kopior av smycken som tillhört familjen på auktion.

1981 så auktionerades tiaran som kallas The Cambridge Lover’s Knot ut på auktion. Den tillverkades ursprungligen till prinsessan Augusta av Hesse Cassel, som var hertiginna av Cambridge. Det finns en replika av tiaran som både prinsessan Diana och Kate Middleton har burit.

Som kuriosa kan nämnas att en annan känd Elizabeth, nämligen Elizabeth Taylor köpte en diamantbrosch som auktionerades ut. Den har från början burits av hertiginnan av Windsor.

Kommentarer är stängda.
nisarg