80- och 90-tals smycken

80- och 90-tals smycken

Att smycken av olika slag alltid varit en accessoar stämmer, kanske framför allt på 80-talet och 90-talet.

Plastens era

Allt var i plast och neon på 80-talet, något som delvis hängde med in på 90-talet. Det vill säga, om du ville tillhöra modeeliten hade du smycken av plast både under 80- och 90-talet. På 80-talet kom konceptet more is more att slå igenom ordentligt. Det räckte således inte med ett smycke eller små smycken, snarare skulle det vara stora smycken i neonfärger.

De långa pärlhalsbanden hade ytterligare en storhetsperiod under 80-talet. Precis som på 20-talet kunde de bäras både enskilt, knutet eller i flera varv. Den stora skillnaden mellan pärlhalsbanden på 20-talet och på 80-talet var att på 80-talet var det plastpärlor som gällde, inte glas eller äkta pärlor som på 20-talet.

På 90-talet var pärlhalsbanden inte lika populära. Långa halsband var fortfarande populära, men de skulle helst vara av tråd och avslutas med en stor napp i plast eller ett läppglans. Annars var det pärlarmband och tajta halsband, chockers, som gällde. Dessutom var det väldigt inne med ringar som speglade ens humör genom en färg. Huruvida de faktiskt fungerade eller inte är ett mysterium.

Kommentarer är stängda.
nisarg