Smycken till festkläder

Smycken till festkläder

Smycken kan göra det där lilla extra för att din utstyrsel ska bli perfekt. Med rätt sorts smycken kan de komplettera en annars vanlig outfit och göra den mer festlig. I det här inlägget har vi därför valt att ge dig tips på hur du kan tänka när du ska välja vilka smycken du ska ha på fest.

Klänning

Det finns många fina klänningar på marknaden att välja bland. Om du har en klänning med mycket mönster och starka färger behöver inte dina smycken vara det som sticker ut. Här ska du tänka på att de ska komplettera. Om du exempelvis bär en blommig och färgglad klänning kan du ha enkla smycken i silver eller av pärlor. Men om din klänning är den klassiska lilla svarta kan du välja att bära fler smycken och du behöver inte ta hänsyn till smyckenas färg. En annan sak du kan tänka på när du ska välja smycken att bära till din klänning är hur dess halsringning ser ut. Det kan vara snyggt att bära ett kortare halsband om halsringningen på klänningen är högre, och om halsringningen går något längre ner kan det vara snyggt att bära ett halsband som slutar ungefär i samma höjd som halsringningen. Det kan också vara snyggt att bära flera halsband i olika längd till klänning.

Kostym

Kostymer brukar vanligtvis vara lite större och täcker större delar av kroppen än vad en klänning gör. Därför ska du satsa på några få, enkla smycken. Ringar på dina fingrar och en klassisk klocka är alltid stiligt att bära till kostym. För att piffa till det lite extra när du bär kostym kan du satsa på att investera i ett par snygga manschettknappar. Om du bär kostymbyxor så kan du även välja att lägga ditt fokus på att bära ett bälte.

Minimalistiska smycken till lekfulla kläder

Om du har valt en utstyrsel där kläderna är det som sticker ut är det fint att bära smycken som är mer minimalistiska. Om du till exempel bär en blus eller en klänning med stora axlar är det fint om du bär enkla strassörhängen till.

Färgmatcha

Ett annat sätt att bära upp dina smycken till dina festkläder är att matcha dem med varandra eller till dina kläder. Om du till exempel bär en blå utstyrsel kan det vara snyggt att bära smycken i ungefär samma kulör. Du kan också välja att bära smyckeset. I ett smyckeset ingår det oftast ett par örhängen, ett halsband och ibland en ring eller ett armband som kommer från samma kollektion och matchar därför i både stil, material och i färg.

Hårsmycken

Många tänker att smycken är det vi bär på kroppen. Men det finns även en hel del smycken som är till för håret och passar särskilt bra till fest. Det finns olika diadem och hårspännen du kan smycka ditt hår med.

Kommentarer är stängda.
nisarg