Smycken på jobbet

Smycken på jobbet

En stilfull ring på fingret, ett trendigt halsband eller ett par snygga örhängen är många gånger vad som behövs för en komplett look. När det gäller arbetskläder är syftet ofta att skapa en gemensam klädkod bland personalen – något vissa tycker är lite tråkigt. Med rätt smycken i kombination med en proper eller alldaglig arbetsdräkt känner du dig mer unik och uppklädd.

Här ger vi tips på hur du kan styla arbetskläder med olika typer av smycken – häng med för de bästa tipsen!

Klädkod på jobbet

Inom många branscher är klädkod ett strikt inslag som innebär att alla anställda på arbetsplatsen klär sig likadant. Till skillnad från några år sedan finns det idag ett stort och varierat utbud av profilkläder både i butiker och på nätet. Något som innebär att traditionella “arbetskläder” numer är riktigt trendiga och dessutom används för att marknadsföra företaget. Inte sällan bär anställda moderna profilkläder från företaget även på fritiden.

Det finns dock vissa typer av klädkoder som av olika anledningar är mer seriösa och “tråkiga” än andra. Dressade klädkoder som inte ger utrymme för särskilt mycket personlig stil, vilket så klart en del finner aningen ostimulerande. I dessa fall är just smycken det optimala tilltaget för att göra sig lite mer unik i sin stil trots att det är ägnat för arbetsplatsen. Det handlar inte om att “förstöra” en proper look utan helt enkelt skapa en personlig känsla i outfiten på jobbet.

En person som möter kunder i allvarliga situationer bör så klart inte ha allt för utmärkande stil på sina kläder. Däremot finns det sätt att göra klädseln lite mer lättsam eller åtminstone tillstylad för de som bär plaggen. Smycken och accessoarer är helt rätt för att ge din arbetslook lite mer känsla och personlig stil.

Tips till olika tillfällen

Låt säga att din arbetsklädsel är en proper kostym i solid färg – då är en stilfull ring på fingret helt rätt drag. Det ska inte vara någon stor eller prålig ring utan ett smycke som kort och gott skapar behaglig kontrast till den dressade stilen. För män som bär slips är så klart en riktigt fin slipsnål det helt optimala för att ge stil åt klädseln.

Arbetar du inom restaurangbranschen bör du hålla dina händer tämligen fria från smycken och uppvisa fräsch hygien. Däremot kan du med fördel klä upp arbetskläderna med ett fint hängande halsband eller ett par snygga örhängen. Du klär dig fortfarande propert, men känner dig snabbt lite mer unik och personlig.

Avslutningsvis är olika typer av armband ett utmärkt sätt för att ge en arbetslook mer känsla och stil. Du kan med fördel bära flera armband på samma handled så länge det rör sig om lite nätta och fina varianter. Hellre stilfulla armband i silver eller guld än olika typer av statement-armband i textil då dessa kanske inte direkt hör samman med arbetsplatsen.

Kommentarer är stängda.
nisarg