Skapa eget smyckemärke

Skapa eget smyckemärke

Om du älskar smycken och skönhet och skulle vilja designa egna smycken, så kan du skapa ett eget smyckemärke. Idag finns det många som lyckas skapa sig ett eget kläd- eller smyckemärke genom olika tjänster som finns på nätet. Självklart krävs det också att du har talang och ett öga för skönhet.

Smycken

Det är något speciellt med smycken. Ett smycke är nästan något mer än ett klädesplagg, då smycken håller över tid på ett sätt som inte kläder gör. Om du hittar ett guldörhängen från 1856 kan du rengöra det och använda till både vardag och fest – så är det inte med kläder. Ett smycke berättar också någonting om oss, om vi är gifta, har en tro, tycker att något, som till exempel bröstcancer, är särskilt viktigt eller om vi helt enkelt har en hobby, som musik och eller hästar. Om du tycker om smycken har Jewelrybox en mängd olika märken, som Sophie by Sophie – elegans och tidlöshet blandat med färgglada stenar och spännande former.

Eget smyckemärke

Välkända smyckesdesigners har alla gått olika utbildningar. Om du är skicklig på hantverket, men inte har möjligt att utbilda dig på en högskola för att kunna arbeta med det, då kan du börja med att gå olika kurser. Genom att gå kurser, som på folkuniversitetet, så får du mycket kunskap om material och form. Du bör försöka tillgodogöra dig så mycket kunskap som möjligt på olika sätt. Ett annat sätt är faktiskt att anlita en designer. Om du drömmer mer om att sälja och driva en smyckehandel, än att sitta och arbeta och skapa själva smyckena, då kan det vara klokare att anlita en designer som skapar smycken utifrån dina tankar. Idag är det enkelt att hitta olika designers på nätet. När du skapar ett smyckemärke är det viktigt att du redan från början varumärkesskyddar ditt företag. Det första du bör göra är att komma på ett företagsnamn som du sedan ansöker om hos Bolagsverket – tänk på att skapa ett namn som passar din smyckeskollektion. Du måste dock ha i minne att du inte får åka snålskjuts på andra företag, som att till exempel heta Snö av Sweden, vilket är väldigt likt Snö of Sweden. För det andra måste du ha en egen smyckedesign. Du kan alltså inte ta ett smycke från ett annat märke, och skicka det till en fabrik i Asien och be dem att producerade ringen eller örhänget, för att kunna sälja det. Du måste ha en egen design eller köpa designen av en designer.

Kunder

För att lyckas med ett eget smyckemärke måste du skapa snygga smycken, men du måste också hjälpa kunderna att hittat dina smycken. Förutom att du bör ha en egen webhandel, så kan du också kontakta olika smyckebutiker, både fysiska och på nätet, för att höra om de vill bli återförsäljare. Du kan också samarbeta med en influencer som du gör reklam för dina smycken.

Kommentarer är stängda.
nisarg