Smyckestillverkning – Skapa ett halsband

Smyckestillverkning – Skapa ett halsband

Det är inte bara lätt och enkelt att skapa egna smycken. Det är också väldigt roligt att kunna tillverka smycken som ingen annan har. På nätet och i butiker kan du hitta mängder med olika produkter som du kan använda dig av. Kanske vill du skapa ett armband av ädelstenar, sötvattenpärlor eller varför inte ett halsband av trä och snäckor? Vilka smycken du vill skapa är naturligtvis helt upp till dig själv. Allt från ringar till örhängen och stora halsband är möjligt och bara din egen fantasi sätter gränser.

För att kunna komma igång med smyckestillverkning kommer du att behöva en hel del verktyg, bland annat en tång, men även trådar, spännen och kedjor beroende på vad du vill skapa. Vill du göra örhängen behöver du naturligtvis se till att ha bra krokar eller stavar med låsfunktion. Ett alternativ för den som inte vill skapa från grunden är att använda sig av smycken som man redan har. Kanske har du ett supervackert halsband med diamanter på? Du kan då sälja diamanter över nätet och använda dig av av själva “grunden” till halsbandet. Pengarna du får kan du använda för att köpa mer smyckesmaterial.

Skapa ett eget halsband

Att göra egna halsband är enkelt och mycket populärt inom smyckestillverkning. Dock krävs det en hel del tålamod om man vill säkerställa att resultatet blir snyggt. Hur du väljer att skapa ditt halsband är upp till dig. Det finns många metoder att använda sig av och alla fungerar de vanligtvis precis lika bra. Ett vanligt misstag är däremot att man “fastnar” i valet av färg. Det är lätt att man tror att ett halsband bara kan innehålla pärlor i färgen blå eller kanske rosa. Här gäller det att våga och ta ut svängarna. Om du slänger in pärlor i en annan färg så kommer ditt halsband att bli mer levande och dessutom mer intressant.

Vill du använda dig av lite tyngre pärlor, t.ex. stenpärlor, så rekommenderar vi att du undviker tråd och istället väljer en vajer. Vajern är tåligare, men kan även den gå sönder om det vill sig illa. Se därför till att inte duscha, träna eller sova med dina smycken.

Det första steget i din smyckestillverkning är att fästa låset på tråden eller vajern som du använder dig av. Innan du börjar att trä på dina utvalda pärlor så se till att du först sätter dit en så kallad klämpärla. För tråden tillbaka genom klämpärlan så att du kan låta den löpa genom de närmaste efterföljande pärlorna. Kläm till för att låsa fast tråden. Nu kan du trä på dina pärlor som du önskar och gör sedan samma sak när du ska fästa den andra delen av halsbandslåset. Ditt halsband är klart!

Kommentarer är stängda.
nisarg