Namnsmycken av My Silver

 
 

 

 

Namnsmycken av My Silver - Historia

Från ett smycke, till en hobby som växte mig ur händerna!

Det var min man Per Thorslund som gjorde det allra första smycket. Per arbetade på den tiden vid  Bärby ungdomshem och gjorde där mycket silverarbeten med ungdomarna inne på "pedden" - den pedagogiska verkstaden. Det var där idén om namnsmycken kläcktes och resulterade i detta smycke som jag fick den februari ~ Alla Hjärtans Dag 2007~

Första smycket

 Det första smycket 2007-02-14

Vid den tiden var jag föräldraledig med vårt andra barn och spenderade en hel del tid på öppna förskolan i trakten där vi bor. Smycket fick mycket uppmärksamhet av andra föräldrar som genast ville veta varifrån jag fått tag på det. När jag berättade att det var min man som själv tillverkat det ville de genast att han skulle göra smycken även åt dem, men det var förstås en omöjlighet då ha arbetade på en statlig institution och kunde inte tillverka privata smycken på arbetstid. På fritiden hade  han redan en hobby - tatuering - och ägnade all sin lediga tid till att utveckla sin nystartade firma 4 Ever Tattoo. Som anställd, egenföretagare och småbarnsförälder fanns där varken tid eller lust att dessutom göra silversmycken på beställning.

Jag kommer från en kreativ och skapande familj och hade under föräldraledigheten blivit smärtsamt påmind om att jag saknade en egen hobby - något eget - att ägna min lediga tid åt. Med lite övertalning och med stöttning av min man lärde han mig hur han gjort smycken på Bärby. Jag är väldigt stolt över att kunna säga att utformningen på My Silvers brickor är egen och designern heter Per Thorslund. My Silver´s slogan är "Personligt utformade med egen design".

Hobby

 

Nu har det gått 6 år sedan jag fick mitt namnsmycke av Perra. Ingen, allra minst han kunde väl ana att denna Alla Hjärtans Dag-presenten skulle nog bli en sån fantastisk hobbyverksamhet.

 

Vi finns förstås också med på Facebook, gå med i vårt team:

 Namnsmycken av My Silver

 

 

 Bildekalen

 

 

 

Foto Martina Gillberg