Smycke som present – något för alla

Funderar du på vad du ska ge till ditt barn, en vän eller ditt djur i present? Varför inte ge bort ett fint smycke? Smycken är ofta populära presenter, och idag kan du dessutom göra dem riktigt personliga. Ett smycke är ofta något man kan ha användning för i hela livet. Till hunden kan du köpa ett smycke att fästa i halsbandet och till vännen kan du köpa ett vackert armband med berlocker eller ett halsband. För att göra det lite extra speciellt kan du välja att gravera in deras namn eller något annat fint och personligt. Populärt är också att ge smycken till barn, trots att de kanske inte ännu kan använda det.

 

Köpa smycke till ett barn

Om du ska ge bort ett smycke till ett barn i present kan det vara bra att först veta om hen är gammal nog att använda smycken, samt om hen har någon allergi. Om det är fritt fram finns det oändligt många söta smycken med till exempel nyckelpigor, hjärtan eller fotbollar som berlocker. Dessa finns dessutom i alla möjliga material, men vill du köpa något som håller länge kan du med fördel välja till exempel silver eller guld.

Vill du göra ett smycke lite mer personligt kan du även till barnet gravera in dennes namn, eller något annat personligt. Varför inte en miniatyr av barnets handflata som nyfödd? Eller dennes födelsedatum? Ett annat förslag är att köpa en månadssten. Dessa finns i många olika utföranden, och går till exempel att köpas som berlock till halsband eller armband, men också som örhängen och ringar. Givetvis måste du först ta reda på vilken sten som gäller för just den månad som barnet är född, så det inte blir fel. Gåvan kommer definitivt att uppskattas, framför allt när barnet är lite äldre. Lycka till i presentdjungeln!

Smycke med gravyr är en fin present att ge till barn